tuin-in-de-kerk

Citykerk Het Steiger Rotterdam

Tuin in de kerk

Tuin in de kerkHet Steiger heeft een tuin 'in de kerk'; een oase van rust en schoonheid. Vanaf elke plaats in de kerk te zien. Deze kloostertuin is open tijdens de vieringen. Om bijvoorbeeld te mediteren.

Het Steiger heeft als één van de weinige kerken een tuin 'in de kerk'. Vanaf elke plaats in de kerk is de kloostertuin te zien. Hij ademt een intieme sfeer uit, waar je tot rust kan komen en je je aan meditatieve mijmeringen kan overgeven. Deze kloostertuin is open tijdens de vieringen.

In de loop der tijd groeide de 'Hof van Eden' naar de 'Hof van Heden'. De tuin is gecreëerd met een aantal aspecten van ons geloof.

Vanuit de doopkapel stroomt het water naar de vijver, als teken van leven en zuiverheid. De poort aan het einde van de vijver is gemaakt van steigerbuizen en begroeid met druivenstokken en ranken: 'Ik ben de druivenstok, jullie zijn de ranken'.

Kloostertuin

We proberen ieder jaar de tuin, met steeds wisselende kleuren, wat schakeringen te geven. Dat houdt de tuin levendig. We zijn immers 'een volk onderweg' of met woorden van deze tijd 'een dynamisch volk'.

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Di 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda