Citykerk Het Steiger Rotterdam

Tentoonstelling Keramiek van Ben Carlier

tentoonstelling-2018-01-31-CalierIn de Kloostergang van CityKerk Het Steiger
1e Nieuwstraathof 2 , Rotterdam
17 december 2017- 31 januari 2018

Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag 12.00 uur – 14.00 uur
zondag 10.00 uur – 12.30 uur

Sinds 1991 “gegrepen” door het bouwen met klei. Dankzij Jan Saarloos, keramisch vormgever kreeg ik de gelegenheid onder zijn begeleiding hier ervaring mee op te doen. Direct na mijn pensionering heb ik 2 jaar in Gouda bij de SBB een vaktechnische cursus gevolgd, waar ik de kunst van het decoreren en glazuren leerde.

De 3 dimensionale vormen waren voor mij een heerlijk uitdaging; bovendien een ideale combinatie met mijn beroep als huisarts. Zo is er dus een ontwikkeling, een combinatie van fantasie en esthetiek, door de jaren heen geweest.
Vormen zijn overal, kijk om je heen zowel duidelijke, als wat vervagende beelden kunnen boeien en tot een ontwerp dienen. ervolgens gaan de handen het realiseren.

Jan van der Vaart was mijn grote voorbeeld. Hij was keramisch vormgever (overleden in 2000) en  lange tijd docent aan de G.W. Rietveldacademie en werk van hem is te zien in o.a.Museum Boymans-Van Beuningen. Vooral zijn multiples inspireerden mij. Muliples zijn kopieën van een kunstwerk, waarvan in gips een mal wordt gemaakt, die dan met sneldrogende klei (gietklei) wordt gevuld; die mal kan een aantal malen opnieuw gebruikt worden.

Later, al kleiende met mijn kleinkinderen, ben ik met dieren begonnen en weer later met beelden. Op verzoek van de Emmauskerk in IJsselmonde heb ik een nieuw kunstwerk gemaakt, nadat een bronzen beeltenis gestolen was.

Voor een Maria-tentoonstelling in Citykerk Het Steiger, in Rotterdam heb ik Mariabeeld gemaakt, dat nu in de tentoonstelling te zien is. Ook voor Het Steiger heb ik twee vaatwerk-series gemaakt die tijdens de Eucharistie worden gebruikt.

https://bencarlier.exto.nl

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Ma-za 08.30 Koorgebed
Di+do 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Ma-do 19.30 Koorgebed
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda