Mozaïek De verloren zoon
Citykerk Het Steiger Rotterdam

Ondersteuning

Heeft u hulp nodig in een dringend noodsituatie of crisis, wend u zich dan tot Het Steiger. De parochie heeft een Parochiële Caritas Instelling.

De PCI kan in actie komen wanneer overheidsinstanties te traag reageren of niet thuis geven. Waneer van familie en kennissen niets is te verwachten, terwijl er toch een acute noodsituatie opgelost moet worden. Het Steiger beschikt over een klein fonds dat wordt beheerd door de PCI en waarmee al dikwijls individuele mensen in een uitzichtloze situatie uit de brand zijn geholpen.

De redelijkheid van een concreet hulpverzoek wordt door ons beoordeeld op vertrouwelijke basis. We gaan na of eerst reguliere hulp mogelijk is via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Bij schrijnende gevallen kunt u bijvoorbeeld denken aan: iemand die afgesloten dreigt te worden door Eneco en door een éénmalige regeling geholpen kan worden; de middelen voor het bijwonen van de begrafenis van een vader in Suriname, etc.

De PCI heeft over haar werk een folder uitgegeven, getiteld "Hoedt Mijn lammeren, Weidt Mijn schapen". Deze is aan te vragen via het secretariaat van Het Steiger.

Meer informatie en aanvragen
OndersteuningSecretariaat van Het Steiger
(010) 414 78 51
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
1e Nieuwstraathof 2
3011 GN Rotterdam