De doopkapel en de kloostertuin
Citykerk Het Steiger Rotterdam

Dopen

Dopen

Geboorte van uw kindje

Is er in uw gezin een kindje geboren? Geef deze geboorte dan door aan het parochiesecretariaat of stuur een geboortekaartje. Gemeentes geven namelijk geen geboortes door aan de afzonderlijke kerken, dus u zult zelf de wijzigingen in de gezinssamenstelling door moeten geven.

Gezamenlijke voorbereiding ontvangen van sacramenten

Het pastoresteam van de federatie Rotterdam Rechter Maasoever (RRM) heeft de catechetische activiteiten gebundeld. Voor de kerken die deze federatie RRM vormen (Kathedraal, de Maria-, Johannes- en Bernadetteparochie) vinden deze activiteiten plaats onder de naam “Laurentiushuis”. Op dit moment worden de activiteiten vooral in de Parochiezaal van de kathedraal georganiseerd. Eén van deze is de doopvoorbereiding.

U dient zich tot het locatiesecretariaat van uw eigen lokale parochiekerk te wenden voor aanmelden bij deze voorbereiding.

Doopvoorbereiding

De doopvoorbereiding bestaat uit twee bijeenkomsten: een catechetische over de betekenis van het doopsel en een liturgische over de doopviering.

De gezamenlijke catechetische voorbereidingsbijeenkomst is er voor de ouders en – indien mogelijk de peetouders – van kinderen die in de federatie RRM worden gedoopt. Uitwisseling van eigen geloofservaringen en de gelovige opvoeding van de kinderen staan centraal. Daarnaast krijgen ouders uitleg over het sacrament van het doopsel. De avond wordt begeleid door pastoraal werker Gerda Martens.

Naast deze catechetische bijeenkomst hebben ouders een gesprek met de pastoor die het doopsel toedient, waarin de liturgie van de doop wordt besproken. Tijdens dat gesprek met de pastoor worden de datum en de plaats waar het doopsel wordt toegediend afgesproken.

De catechetische doopvoorbereiding vindt maandelijks plaats op een maandagavond in de Parochiezaal van de kathedraal HH Laurentius en Elisabeth, ingang Robert Fruinstraat van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten van deze avond zijn € 10.- contant te betalen op de avond zelf.

Let op! De aanmelding moet minimaal een maand vóór de eerste dag van de maand bij ons binnen zijn. Als een groep vol is moet er uitgeweken worden naar de volgende maand want: vol=vol.

Voor wie?

Deze doopvoorbereiding is voor parochianen die in de parochieadministratie staan ingeschreven.

Wilt u uw kind laten dopen, of wilt u meer informatie over bovenstaande bijeenkomsten, neem contact op met het  Secretariaat van het Steiger

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Di 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda