Oproepen
Citykerk Het Steiger Rotterdam

vastenactieHIV en AIDS in Zambia

‘Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet’. Dat is het motto van de Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Zambia. De zusters treden daarmee niet alleen in het voetspoor van de vele missionarissen in Afrika, maar uitdrukkelijk ook in die van Jezus Christus en Maria, naar wie de naam van hun congregatie verwijst.

‘Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet’. Het is zeker geen doelloos onderweg zijn of handelen. Nee, het doel van gaan en handelen is glashelder: hun waardigheid teruggeven aan mensen die het gevaar lopen nergens bij te horen en hen weer deel van de gemeenschap laten zijn. Want: nergens bij horen? Uitgesloten!

Deze vastentijd steunen wij het werk van de zusters in Mbala, Zambia: hulp voor mensen met HIV/AIDS, ondersteuning van gezinnen die getroffen zijn door deze ziekte en middelen voor de school die de zusters leiden.

Voor een bijdrage kunt u de vastenbox in de kerk gebruiken of overmaken naar NL95 INGB 0000 5028 07 t.n.v.  giften en speciale acties - Parochie H. Johannes. Vermeld er bij dat het om de vastenactie gaat. Dank!

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Ma-za 08.30 Koorgebed
Di+do 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Ma-do 19.30 Koorgebed
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda