Oproepen
Citykerk Het Steiger Rotterdam

Dominicaanse lezingen - informatie

Orde der Dominicanen in de Rijnmond

DOMINICAANSE LEZINGEN

12 november 2019.

Geachte bezoeker van de Dominicaanse lezingen,

Al vele jaren organiseert  Dominicaans Rijnmond - het samenwerkingsverband van de broeders, zusters en leken, de Dominicuslezing in mei en een lezing in het najaar.
De onderwerpen van de lezingen raken het filosofisch- theologisch denken, kerkhistorisch, exegetisch en pastorale vlak.
U bent al vele keren onze gast geweest en dit stellen wij zeer op prijs. Misschien heeft u gemerkt dat in het najaar geen lezing is aangekondigd. En wel om de volgende redenen:

  • Zoals u weet is de communiteit van de broeders op “t Steiger”’  ,op Jan van Duijnhoven na, volledig veranderd. De verhuizing van de voormalige communiteit, het verbouwen van het klooster pand en de inkomst van de nieuwe groep heeft veel energie en tijd gevraagd.
  • Er zijn veel extra feestelijke vieringen geweest zoals professiefeesten en wijdingen. Dit gaf veel extra werk voor de vrijwilligers facilitair van “T Steiger”.
  • Met de nieuwe communiteit willen we bespreken of de lezingenserie  ook door hen gedragen wordt. Het is immers een activiteit van Dominicaans Rijnmond in zijn geheel.
  • De gevraagde spreker , prof. Joris Geldhof verbonden aan de K.U. Leuven,   houdt een half jaar durende sabbatical en is daardoor verhinderd in okt-nov.
  • De tijd was tekort om een goede andere spreker te vinden.

Wij zijn blij u te kunnen melden dat prof. Joris Geldhof  wel heeft toegezegd de Dominicuslezing te verzorgen  op zaterdag 11 mei 2019.
Geldhof studeerde filosofie en theologie. Hij is momenteel docent sacramententheologie en liturgiestudies aan de faculteit Godgeleerdheid van de K.U.Leuven.
De strekking van zijn lezing zal gaan in de richting van het verbinden- ontbinden van het moderne leven met de liturgie.
Begin april 2019 ontvangt u de uitnodiging voor de lezing.

Wij hopen dat wij u als bezoeker van de lezingen voldoende hebben geïnformeerd en zien u graag weer bij de Dominicuslezing 2019.
Noteert u de datum zaterdagmiddag 11 mei  2019 alvast in uw agenda?

Vriendelijke groet,
Jan van Duijnhoven o.p.
Yvon Westhuis o.p.