Oproepen
Citykerk Het Steiger Rotterdam

adventsactie-2017Straatkinderen van de straat in Rwanda

 


De Adventsactie van dit jaar staat in het teken van straatkinderen in Rwanda. Kigali, Rwanda, gericht op hun re-integratie.

In 1990 werd een begin gemaakt met dit project, door het echtpaar Cyprien en Daphrose Rugamba, naar wie het centrum ook is genoemd: Cecydar (Centre Cyprien et Daphrose Rugamba). Zij waren de eerste verantwoordelijken van de Gemeenschap Emmanuel in Rwanda en zijn tijdens de genocide van 1994 vermoord.

Na een onderbreking in 1994 heeft het centrum zich verder ontwikkeld. Waren het in die tijd vooral kinderen die door de genocide wees waren geworden, nu zijn het met name kinderen uit zeer arme en gebroken gezinnen die door het centrum worden opgevangen. De geschiedenis van elk van deze kinderen is uniek. Sommigen komen uit Kigali zelf. Anderen hebben kilometerslange wegen afgelegd om hun geluk te zoeken in de hoofdstad. Daar aangekomen wacht er echter  een allesbehalve makkelijk bestaan: veel kinderen komen terecht in de criminaliteit, komen in aanraking met drugs of worden seksueel misbruikt.

Het centrum Cecydar is ervan overtuigd dat een gezin de beste plaats is voor een kind om op te groeien. Met alle middelen streeft men ernaar, de straatkinderen zo spoedig mogelijk te re-integreren in een gezinsomgeving.

U begrijpt, ondersteuning is van harte welkom. Gun deze kinderen een nieuwe toekomst, een nieuw leven, een nieuw begin.

Volgende week meer over het project.

U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL95 INGB 0000 502 807 t.n.v. giften en speciale acties-Parochie H. Johannes ovv Adventsactie 2017, Rwanda. Of in de adventsbox achterin de kerk doneren.
 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Ma-za 08.30 Koorgebed
Di+do 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Ma-do 19.30 Koorgebed
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda